Polisa privatnosti

Svako korištenje portala lagano.info podložno je uslovima i pravilima opisanim u ovom tekstu.

Svaki računar koji je na internetu ima određenu IP adresu. Kada se priključite na naš portal lagano.info, serveri automatski dobiju vašu IP adresu, verziju brauzera, operativni sistem, stranicu sa koje ste upućeni na naš portal, i još neke podatke. Ove informacije se koriste za prikupljanje podataka o prometu na našem portalu, za statistike, kao i zaštitu naših posjetilaca. Ove podatke ne prikupljamo u komercijalne svrhe. Vaše e-mail adrese i drugi lični podaci poput imena neće biti prikupljeni vašom posjetom na naš portal.

Kolačići su mali podaci koje naša stranica šalje putem brauzera na vaš računar, koji ostaju na vašem računaru dok ga ne očistite. Kolačići ne mogu čitati podatke sa vašeg hard diska, niti imaju kakve druge maliciozne mogućnosti. Kolačići se koriste da bi naš portal identifikovao koje njegove dijelove posjećujete, da bi se idući put oni brže i efikasnije učitali. U vašem brauzeru možete podesiti opciju da ne prihvatate kolačiće kako sa našeg, tako sa bilo kojeg drugog portala, međutim, to može dovesti do neispravnog funkcionisanja portala.

Mi vam nećemo slati e-mailove i nećemo prosljeđivati vaše podate trećim licima. To jedino možemo uraditi na zahtjev nadležnih organa, po njihovom zvaničnom zahtjevu i ukoliko je usljed vašeg korištenja našeg portala došlo do malicioznih postupaka.

Na lagano.info možda budete pronašli linkove ka vanjskim stranicama, koje možda sadrže oglase. Portal lagano.info nije odgovoran za njihove postupke u vezi privatnosti i sadržaja koji tamo ostavite.

Korištenjem portala lagano.info pristajete na prikupljanje i upotrebu navedenih podataka od strane ovog portala, kao što je iznijeto u polisi privatnosti.

 

Svaka promjena polise privatnosti biće objavljena na ovoj stranici.

Zadnja promjena: 17.05.2018. godine.