Savršene boje za kuhinju: Izbalansirajte energiju uz pomoć Feng šuija!

1. Izbacite iz kuhinje nepotrebne stvari 

Rešite se svega što nikada ne koristite. Staro izlomljeno posuđe ili plastične posude i pokvareni kuhinjski aparati na vrhu su popisa stvari koje stvaraju nered u kuhinji, a uzročno-posledično i nered u vašem životu. Iz frižidera uvek maknite namirnice kojima je istekao rok trajanja.

2. Očistite štednjak

Upravo on sadrži energiju prosperiteta i zato uvek mora biti čist, ali i raditi pravilno.

3. Oslobodite prostor na frižideru

Magneti, razglednice, letke od dostave, popisi stvari koje morate napraviti – nered na hladnjaku i svaki pogled na njega stvara previše stimulacije zbog koje se osećate rastreseno. Zbog toga posežete za hranom u hladnjaku čak i kada niste gladni. Skinite s frižidera sve ili ostavite samo par inspirativnih citata, a popise obaveza preselite na unutrašnjost vrata kuhinjskih elemenata.

 

4. “Sakrijte” kantu za smeće

Ne držite je otvorenu i nemojte je smeštati unutar vidnog polja nego po mogućnosti ispod sudopera, u unutrašnjosti elementa ili ispod sudopere. Otvorena kanta u vidokrugu priziva nered i “smeće” u vaš život.

5. Napunite činiju za voće

Ona simbolizuje uspeh i obilje, a držite je na očišćenom stolu ili bilo kojoj čistoj kuhinjskoj površiti.

 

6. Pronađite mesta za biljke

Teglice sa začinima, cveće ili bilo koje druge biljke po vašoj želji dobrodošle su kao kuhinjski dodatak, jer unose pozitivnu energiju u vašu svakodnevicu.

 

7. Ne izbegavajte boje

Što više boja, to bolje. Baš kao i biljke, boje su zadužene za unošenje i zadržavanje pozitivne energije u kuhinji, ali i u vašem životu.

Recepti za kolače i slana jela

Administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *