Nakon svađe uradite ovo: Smirićete se istog trenutka, negativna osećanja će nestati!

Zatim, nakon svađe, iako je definitivno teško u ovom trenutku, trebalo bi da zagrlite svog partnera.

 

Svi znamo da se nakon zagrljaja osećamo mnogo bolje, ali da li ste takođe znali da zagrljaj odmah može pomoći u donošenju osećaja mira? Kao rezultat toga, posle svađe sa partnerom, ukoliko se zagrlite, vi i druga osoba ćete se osećati mnogo bolje, otkrilo je nedavno istraživanje.

Pokazalo se da prihvatanje zagrljaja nakon svađe pomaže u ublažavanju negativnih osećanja koja biste možda imali satima ili danima nakon svađe.

Na Univerzitetu Karnegi Melon, psiholozi su proučavali četrnaest odraslih muškaraca i žena i njihove sukobe, kao i njihova pozitivna i negativna raspoloženja u periodu od četrnaest dana. Naučnici su otkrili da partneri koji su se pomirili istog dana nakon svađe osećali mnogo boljeod onih koji nisu primili izvinjenje i zagrljaj.

Istraživači su otkrili da je zagrljaj povezan sa pozitivnim raspoloženjem smanjivanjem negativnih osećanja, a zagrljaj nakon svađe takođe funkcioniše smirujućim efektom. Rezultati istraživanja otkrili su da zagrljaj posle svađe ima isti efekat na žene i muškarce.

Tako je i zvanično potvrđeno: zagrljaj je zapravo najbolji način za okončanje svađe!

Recepti za kolače i slana jela

Administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *