MOGUĆE JE IMATI USPJEŠAN BRAK: pročitajte 2 najbitnije stvari kako to ostvariti

Među brojnim istraživanjim o uspješnim brakovima, najnovije istraživanje govori da su za uspješan brak potrebni poljupci i nježne riječi.

Istraživanje u koje je bilo uključenih hiljadu Amerikanaca govori, da je ključ uspješnog braka u riječima “volim te” i poljupcima. Istraživanje je pokazalo da srećni parovi bar deset puta mesečno nađu vremena za emotivne razgovore.

To su ključne komponente, uz pomoć kojih ljudi grade uspješnu intimnu vezu. Prva mjesta na ljestvici bračnih vrijednosti zauzimaju romantični gestovi, među kojima vodi iskazivanje ljubavi bar deset puta sedmično. Na drugom mjestu je jednaka količina poljubaca, na trećem svakodnevno maženje. Slijede: seks tri puta sedmično i razgovori o raspoloženju i osjećanjima u vezi. Na spisku bitnih komponenti uspješnog braka su i zajednički obroci, koje parovi imaju bar tri puta sedmično. Zajednički izlasci najmanje dva puta mjesečno i rasprave o problemima te njihovom rješavanju.

Ispitanici su naveli i male sitnice kao što su iznenađenja u bilo kakvom obliku, zajednički godišnji odmor bar jednom godišnje i hobije u kojima oboje uživaju.

Više od polovine ispitanika vjeruje da je tajna srećnog braka u povjerenju i potpunom prihvatanju vrlina i mana koje ima partner. Za dobru vezu je bitna i podrška partnera, priznavanje vlastitih grešaka, podjela kućnih poslova i vrijeme koje individualno preživljavaju odvojeni jedno od drugog. Ako se budete držali ovih savjeta ključnih za dobar i uspješan brak, vaš trud će sigurno biti nagrađen.

Recepti za kolače i slana jela

Administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *