Kakva budućnost čeka Raka?

Vaša popularnost je u porastu. Zvijezde imaju upisano „influenser“ za vaš znak, jer su se ključne planete okupile u Biku, a vaša je jedanaesta kuća kuća timskog rada, društvenih ciljeva i tehnologije. Sunce će ostati u jedanaestoj kući još neko vrijeme, a to će vas istjerati iz vaše školjke i inspirisaće vas da se srećete sa novim ljudima i udružite oko stvari koje vas iskreno interesuju.

Od 15. maja nastupaju velike vijesti za vas, jer to ne znači smo novi mjesec Bika, već i dokazak revolucionarnog Urana i Bika, prvi put od 1942. godine! Usmjerenost na zajednicu i sarađivanje postaju vaš novi način djelovanja, jer zodijakov jedini planet koji se vrti u stranu posjećuje ovaj sektor do 2026. godine. Uran je borac za društu pravdu kosmosa, i on ostavlja trag osvještenog kroz vašu, promjenama ispisanu, jedanaestu kuću. Vi bi mogli postati vođa u vašem plemenu.

Neke krabe među vama bi mogle postati aktivnije u političkom životu, neke će se priključiti neobičnim grupama, možda baš nekima koje prate nekonvencionalan način života i koje imaju neobična uvjerenja.

I Uran i jedanaesta kuća vladaju tehnologijom, i ovaj ciklus i vas mogao napraviti zvijezdom na društvenim medijima, poznati glas na virtuelnoj sceni. Sa Uranovim dostavljanjem duple doze neobične energije, možda vas privuku neke ikonoklastične ideje. Međutim, budite na oprezu da vas ne privuče previše harizma neke ličnosti koja vodi kult i ispira mozak svojim pratiocima. Znamo da zvuči nevjerovatno, ali ovakve stvari se dešavaju, a pogotovo s obzirom da je vaš znak posjeduje ogromnu želju da pripada nekome i nečemu. Možete postati opsjednuti nekim idejama koje su na granici onoga što mi možemo razumjeti, od potrage za životom na drugim planetama, do istraživanja nekog novog, nepoznatog lijeka.

Međutim, prije nego što se zanesete, znajte sljedeće: Uran je u „zalasku“ u Biku, što znači da mu je to jedna od nepovoljnijih pozicija. Ima smisla: Uran se bavi eksplozivnim promjenama, dok Bik traži dosljednost i želi da očuva stanje onakvim kakvo jeste. To je kao da želite da napravite sastanak između radikalnog aktiviste i starogardejca. Moraće da nađu neki kompromis i da nađu zajednički jezik između napretka i tradicije.

Iako vaš znak nije znak koji bi težio ka velikim promjenama, ovo pojavljivanje Urana bi vas moglo potjerati u eksperimentisanje. Dobre vijesti? Uran napušta Ovna i vašu desetu kuću karijere, gdje je utabao vaš profesionalni život još od 2011. godine. Ako vam je bilo teško da ostvarite neki tempo, ili da se, pak, smjestite na miru, ovaj odlazak Urana iz Ovna bi vam mogao donijeti stabilnost. Za mnoge Rakove, međutim, Uran u Ovnu je donio mnoge fascinantne promjene u karijeri. Ako ste otkrili neki nevjerovatni novi put, ali potpuno zanimljiv, možda sada odlučite da nastavite punom parom.

Uran će se vratiti u Ovna na jednu posjetu još samo 6. novembra 2018. godine, pa sve do 6. marta 2019. godine.

Međutim, prije nego što krenete u osvajanje svijeta, moraćete napuniti baterije na trenutak. Dana 20. maja, Sunce ulazi u Blizance i vašu 12. kuću odmora, zatvaranja i kreativnosti. Za to vrijeme se smirite i završite bilo kakve nedovršene poslove. Nakon rođendana htjećete da nastavite jakim tempom i potpuno svježi.

Od maja do avgusta će vam krenuti i u ljubavi. Jupiter u Škorpiji i Neptun u Ribama dovešće do nove ljubavi ili će vratiti neke stare ljubavi, a uz to ćete se naučiti novim nivoima iskrenosti. Isto tako, mogli bi neočekivnao postati i slavni, jer Jupiter prolazi kroz vašu petu kuću strasti i izražaja, a i dobija zrake Neptuna iz vaše svjetske devete kuće.

Od 25. maja će biti plodno tlo za poduzimanje nekih odvažnih poteza u životu, i zvijezde će vam biti naklonjene. Nemojte se zamarati šta neko drugi misli o vašim izborima. Niko ne može obuzdati ono što osjećate, niti može da vas natjera da vam želja splasne. S ulaskom duhovnog Neptuna, koristite oruđa za kreativnu vizualizaciju i meditaciju da bi ubrzali proces. Zapamtite: vi možda znate šta želite, ali dopustite univerzumu da vam kaže kako, kad i gdje.  Bitno je da otvorite srce i da sebi dopustite da ga pratite – to je važna lekcija oslobađanja od straha koja je svakom raku potrebna.

 

Recepti za kolače i slana jela

Administrator

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *