Blizanci – ovo su vam zvijezde zapisale za budućnost

 

„Zatvoriti se u sebe“ obično nije smjer u kojem ide energija blizanaca – bar ne na duge vremenske periode. Vaš znak ima milion različitih interesa i zanimanja, tako da obično težite ka širini, a ne dubini. Zašto da se izgubite u dubini okeana, kada možete da plovite na površini sa delfinima i sirenama?

Ali ovog maja, i nakon toga, postoji plodno tlo za istraživanje ezoteričnih i zamišljenih oblasti. Prvi put nakon 1924. godine, Uran će zaroniti u bika i vašu duhovnu, podsvjesnu dvanaestu kuću, time budeći osjećaj za avanturu u najdubljim predjelima vašeg bića. Uran je ovdje od 15. maja do 6. novembra, a onda će se vratiti u ovna do marta 2019. godine kada će se vratiti na poduži rok u bika, sve do 2026. godine. Tokom idućih osam godina, vaša kreativnost će se dići do visina, a isto tako i vaša intuicija. Čak i najrazboritije djevice će imati neosporna iskustva koja će izgledati sudbonosno ili kao da ih je usmjerila karma. Radi toga, možda budete radili sa iscjeliteljem, terapeutom ili šamanom da razbije blokade i da otkrijete nove dimenzije sebe.

Možda ste već u tom stanju, jer maj traje, a Sunce je u biku do 20. maja, kada aktivira vašu maglovitu dvanaestu kuću. Zbog ovog se možda budete osjećali pospano, mrzovoljno, i možda ne budete imali volje da radite bilo šta drugo osim da sanjarite. Možda budete zauzeti odrađivanjem neke narudžbe koja vam oduzima mnogo energije. U redu je ako odbijete neke zahtjeve, i uzmete vremena da se opustite.

Dana 16. maja, na nebesima će biti jedina pojava mjeseca u biku u godini 2018. Imati novi mjesec u svojoj dvanaestoj kući završetaka može izgledati kao paradoks. Ali, završeci su takođe u počeci u „krugu života“ . Napuštajući nešto što je zastarjelo, otvorićete prostor za nova iskustva. Međutim, ostanite svjesni. Kako izreka kaže, priroda ne podnosi vakuum, i prazne starine često budu ispisane starim, uobičajenim znakovima ukoliko ih ne popunite sa nečim svježim i lijepim. Iskoristite ovu priliku i napravite radikalni prevrat – udaljite se od svih stvari koje vam više ne služe.

Revolucionarni Uran vam može pomoći da spašavate ljude ili da se priključite u najsavremeniju zajednicu gdje se proučavaju stare mudrosti. Dvanaesta kuća vlada svim skrivenim stvarima, a tu spadaju zbjegovi i tajna društva, a isto tako ovisnosti i skandali. Ako se borite da pobjegnete od zavisnosti i sramote, ili pak da se sami liječite poroka, Uran će vam priskočiti u pomoć sa nekonvencionalnim metodama ili će vam pomoći da otkrijte nove okvire za svoje vještine i moći iscjelivanja. Ako se nađete zarobljeni u nasilnim i nezdravim okruženjima, Uran će vas ohrabriti da se oslobodite, a isto tako će vam izliječiti neke rane po pitanju pripadanja, napuštanja, i ljubavi uopšte. Dvanaesta kuća je zadnja zona zodijaka, tako da možete da se uključite u dubok rad koji podrazumijeva zaključavanje prethodnih cjelina života, a isto tako i oprost.

Iako ovo sve zvuči pozitivno, Uran je u „padu“ u biku, što znači da je on u svojoj najneugodnijoj poziciji. To ima smisla: Uran pokreće zapaljivu promjenu, dok bik teži ka dosljednošću i želi da očuva stanje onakvim kakvo jeste. To je kao da na sastanak pozovete radikalnog aktivistu i člana stare garde u isto vrijeme. Oni će morati naći načina kako da riješe nesuglasice, i da nađu kompromis između napretka i tradicije. Kao blizanci, vi ćete biti željni promjene i akcije, ali može vas destabilizovati ako to sve ispustite odjednom.

Recepti za kolače i slana jela

Administrator